Kjøttkaker
3 skiver brød eller loff
500 g kjøttdeig
1 TS ingefær
0,5 TS muskat
1 stk egg
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Fjern skorpene fra brødskivene. Legg dem i vann i noen
minutter. Klem ut vannet med nevene.
Bland alle ingrediensene, altså brød, kjøttdeig, salt,
pepper, muskat, ingefær og egg. Ikke bland for mye, slik at kjøttkakene blir
seige. Kjøttkakene er ferdige til å steke akkurat når de er enkle å forme. Det
letteste er å ha litt kaldt vann på hendene. Så triller man kjøttfarsen til
baller. Man kan steke i bare smør eller en blanding av meierismør og raps olje.
Begynn med middels høy varme. Når du har fine steke skorper på begge sider kan
du skru ned varmen til middels.
Stek til kjøttkakene er gjennomstekt, ca. 5-6 minutter.
Brunsaus til Kjøttkaker
Smelt en klatt meierismør i en passende gryte på medium
varme.
Tilsett hvetemel til det blir en seig masse.
Brun til ønsket farge.
Rør inn vann til ønsket tykkelse.
Tilsett hakket løk, eller løk-pulver
Litt muskatnøtt
Salt og pepper
En par skiver brunost er også godt.
På med lokk, tilsett Kjøttkaker og medium klikk lav til
potetene er ferdige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar