Atle`s viltgryte
1 pakke Skavet Reinsdyrkjøtt
500 GR mørbrad av hjort
1 pakke kystbacon
400 gr Kjøttdeig
1 kurv ferske kantareller
Tyttebærsyltetøy
2-3 Røde løker
1 rød paprika
1 stor boks fløte
1 boks creme fraiche
meierismør
siktet hvetemel
6-7 skiver brunost
3 ts salt
3 ts pepper
1 klype knust einebær
1 klype malt muskat nøtt
1 ts rødvin
buljong kraft eller okse fondant
salt potetgull
poteter
gressløk
Start med å kutte opp alle råvarene å ha det i skåler.
Stek så soppen uten smør i ei panne til den er ferdig.
Ha den over i en skål når du er ferdig.
Så tar du ei stor gryte og steker bacon i store biter
Mens bacon steker lager du brun saus i ei annen gryte.
Sett også på en kjele med poteter.
Vi brukte Mp5 gryten til saus.
Sett panna på 230 grader eller medium + på ei vanlig gryte.
Saus oppskrift
Brun ca 300 gr meierismør
Ha i mel til dette blir en litt tør blanding.
Brunes til ønsket farge.
Spe med buljongvann til du har en litt tykk saus.
Rør hele tiden.
Ha i en liten skvett rødvin ca 1-3 sp
5-6 skiver brunost røres inn
2-3 finger klyper knust enebær
1 fingerklype muskatnøtt
2-3 fingerklyper maldonsalt
5-6 ts pepper
Rør inn en liten boks kremfløte
Rør inn 5-7 sp tyttebærsyltetøy
kok opp slå ned varmen til 70 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar