Saladmaster oksesteik (serveres med brun saus,
poteter, friske grønnsaker)
2 kg surret okse steik
3 stk gulrøtter i store biter
½ stk sellerirot i store biter
2 stk løk i båter
1 stk purreløk
salt og pepper
Gni steken inn med salt og pepper. Forvarm oljepanne på 230 ºC eller 7Qt på medium + varme og brun
steken på alle sider. Legg grønnsakene rundt steken og sett på lokket. Når det
klikker, skrur du ned på 120 ºC. Nå blir ventilen stille en stund. Når det
klikker igjen skrur du ned til 90 ºC. La steken stå i ca. 1 ½ time. Sjekk om
den er ferdig ved å stikke en strikkepinne inn der kjøttet er tykkest og se om
kjøttsaften er klar. Du vil nå ha mye kraft i kjelen til å lage saus av.
Tips
La steken hvile ca. 10 minutter i aluminium folie før du skjærer den i
skiver. Da mister du ikke kjøttsaften i kjøttet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar