Svinesteik
Forvarm en egnet kjele på
medium varme, ta litt vann på fingrene og knips ned i kjelen for å se om den er varm nok. Om vannet freser og ryker er det ikke varmt nok. Når vannet perler slik som bildet nedenfor viser. Legg steka nedi og brun den godt ved å snu den rundt. Ha gjerne i
grønnsaker som løk, gulrot, purre, kålrabi, hodekål etc. Dette gir en veldig
god kraft og smak.
Når det har blitt en god
bruning på steika, legg på lokket og platen fortsatt stå på medium temperatur. Skru
ned på lav når det klikker i ventilen.
For å finne ut når steika er
ferdig, kan du gjerne bruke steketermometer. En kilos stek tar ca en time fra
du legger den nedi til den er ferdig stekt. Vær allikevel oppmerksom på at
dette kan variere.
Bruk kraften av steka til
saus og server med poteter og grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar