#Eyvind Hellstrøms Tortillalefser tilpasset Saladmaster
6,5 dl mel(Vil du lage maistortillas eller spelt erstatter du melet med mais mel,eller spelt mel)
2,5 dl lunket vann
2 ss smør eller olivenolje
3/4 ts salt
2,5 dl lunket vann
2 ss smør eller olivenolje
3/4 ts salt
Smøret bør være rom temperert. Kna alt sammen til en smidig deig.
Del den i 12 boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter.
Bak de så ut med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter.
Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte.
Stek de på 160 grader i en «tørr» oljepanne.
Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler.
De skal være gylne og fine. Ca 2-4 min på hver side.
De er litt stive når de er nystekte, men blir bløtere etter en liten stund.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar