torsdag 23. april 2015

Kjersti`s Helstekte indrefilet av okse


Gjør som følgende

1 Hel Indrefilet
1/2 Løk
1/2 Paprika
4-5 Sjampinjonger
1 Boks seterømme eller crème fraiche

Forslag til tilbehør:
Ris, fløtegratinerte poteter, røsti poteter, pommes frites, bakte poteter.
Lag gjerne en frisk salat til, blomkål, brokkoli, gulrøtter.

Forvarm oljepannen på 230 grader.
 Krydre eller mariner indrefileten med ønsket krydder på forhånd. 
Kjersti brukte litt karri og pepper som ble rubbet inn i kjøttet.
Legg indrefileten i pannen når den er varm og stek til du får ønsket bruning, snu rundt og gjenta prosedyren til den er ferdig brunet.

Legg så Sjampinjong,paprika og løk i panna og ha på lokk. 
Skru ned varmen til 120 grader (medium) og vent til det klikker.
 Så skrur du ned til 85 grader  (lav) og venter i ca 30 min.

Sjekk kjernetemperatur på kjøttet med et steke termometer, vi tok kjøttet på 70 grader. 

Når kjøttet er tatt ut av pannen er det lurt å la det hvile litt før du skjærer det opp.
Ha så i rømmen eller crème fraiche i oljepannen og kok det inn til en fin saus med løken og alt det andre.
Skru temperaturen opp til 200 grader.
Tilsett litt hvitløkpulver, pepper, 1 ts buljong og smak til en god saus. 


Blogglistenhits

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar