søndag 1. desember 2013

Svinesteik i saladmaster 6,6 liters kjele

Svinesteik

Forvarm en egnet kjele på medium varme, ta litt vann på fingrene og knips ned i kjelen for å se om den er varm nok. Om vannet freser og ryker er det ikke varmt nok. Når vannet perler slik som bildet nedenfor viser. Legg steka nedi og brun den godt ved å snu den rundt. Ha gjerne i grønnsaker som løk, gulrot, purre, kålrabi, hodekål etc. Dette gir en veldig god kraft og smak.
Når det har blitt en god bruning på steika, legg på lokket og platen fortsatt stå på medium temperatur. Skru ned på lav når det klikker i ventilen.

For å finne ut når steika er ferdig, kan du gjerne bruke steketermometer. En kilos stek tar ca en time fra du legger den nedi til den er ferdig stekt. Vær allikevel oppmerksom på at dette kan variere.

Bruk kraften av steka til saus og server med poteter og grønnsaker.

Blogglistenhits

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar