onsdag 27. november 2013

Smultringer i Saladmaster Oljepanne

Du trenger
2 egg
1 3/4 dl sukker
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl lettrømme eller kulturmelk
Ca. 400g hvetemel (8dl)
1/2 ts kardemomme
1 strøken ts hornsalt

Til koking ca 1 kg smult

Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk fløten stiv, og bland krem og rømme eller kulturmelk i eggedosisen.Sikt over mel blandet med kardemomme og hornsalt. 
Rør sammen deigen så alle ingrediensene blir godt blandet. Deigen må ikke bli seig. Sett den kaldt en stund.
Ta litt av deigen om gangen på bakebordet, og kjevl ut til en ca. 1 cm tykk leiv. Stikk ut ringer med spesiell utstikksform for smultringer. Varm saladmaster oljepannen på 220 grader med smulten i. Steik smultringene gyldne brune og snu de under veis. Anbefaler at du legger ut ei rist med tørkepapir å legger de ferdige smultringene på.
Blogglistenhits

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar