mandag 28. april 2014

Kjøttkaker i brun saus ala Saladmaster


Kjøttkaker

3 skiver brød eller loff
500 g kjøttdeig
1 TS ingefær
0,5 TS muskat
1 stk egg
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Fjern skorpene fra brødskivene. Legg dem i vann i noen minutter. Klem ut vannet med nevene.
Bland alle ingrediensene, altså brød, kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær og egg. Ikke bland for mye, slik at kjøttkakene blir seige. Kjøttkakene er ferdige til å steke akkurat når de er enkle å forme. Det letteste er å ha litt kaldt vann på hendene. Så triller man kjøttfarsen til baller. Man kan steke i bare smør eller en blanding av meierismør og raps olje. Begynn med middels høy varme. Når du har fine steke skorper på begge sider kan du skru ned varmen til middels.
Stek til kjøttkakene er gjennomstekt, ca. 5-6 minutter.

Brunsaus til Kjøttkaker

Smelt en klatt meierismør i en passende gryte på medium varme.
Tilsett hvetemel til det blir en seig masse.
Brun til ønsket farge.
Rør inn vann til ønsket tykkelse.
Tilsett hakket løk, eller løk-pulver
Litt muskatnøtt
Salt og pepper
En par skiver brunost er også godt.

På med lokk, tilsett Kjøttkaker og medium klikk lav til potetene er ferdige.
Blogglistenhits

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar