onsdag 20. april 2016

Saladmaster hjemmelaget pasta av Bjørn Brevik



Grunn oppskrift på pastadeig!

3 egg
200 gram `00`mel
100 gram durumhvete
1-2 ts salt

Melet og saltet blandes i en haug og eggene røres sammen før de has oppi som en vulkan (i midten av mel/salt).

Bruk en gaffel og rør egget gradvis inn i melet.

Kna til slutt med hendene.

Riv deigen litt fra hverandre, og kna den sammen igjen, flere ganger.
Jobb med deigen i ca 10 minutter til den blir glatt og smidig.
Kan brukes med en gang eller lagres i kjøleskap i (3 dager)
Tørket pasta har holdbarhet i 2 uker.

Ønsker du å sette farge på pastaen kan du tilsette gulrot, spinat eller rødbeter.
Ønsker du sort pasta som på bildet trenger du denne.

2 ts Tinta de Senja (blekksprutblekk) for sort pasta.
Blandes piskes med eggene. ellers følger du oppskriften.

Kjøpes på nett Epost: sales@nortindale.com

Gulrot,rødbeter osv.
Kokes mørt, mos det godt med stavmikser slik at det fordeles godt i deigen.
100 gram er nok.

Deigen deles i 4 og klemmes flat før den rulles igjennom pastamaskin på største hakk. Ett hakk av gangen ned til ønsket tykkelse.

5 - pastaplater til lasagne

6- pasta til mat (spagetti, tagliatelle og lignende)

Pastaen kokes i  lettsaltet vann.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar